Open in different versions from Mala?

MAME Gurus come to your aide to help you. Please use the search before adding a topic. This will help cut down on having multiple topics with the same subject.
Post Reply
User avatar
flcl64
Mame Addict
Mame Addict
Posts: 37
Joined: November 30th, 2015, 8:27 pm
Favorite Game: Donkey Kong

Open in different versions from Mala?

Post by flcl64 » December 6th, 2016, 11:39 pm

I know there's a way to change emulators by button press, but I'm wondering if when I select a rom, I can make it open in a preset emulator.

User avatar
flcl64
Mame Addict
Mame Addict
Posts: 37
Joined: November 30th, 2015, 8:27 pm
Favorite Game: Donkey Kong

Re: Open in different versions from Mala?

Post by flcl64 » December 8th, 2016, 1:49 am

I found a forum talking about it, the solution was a command prompt that you direct Mala to instead of a mame.exe.
I'm kinda illiterate when it comes to code like that. Any tips?

If I write out my folder tree, could someone help me translate it? I was fiddling around with it and I think I'm about 25% there but I'm missing some vital understanding. :wacko:

http://forum.arcadecontrols.com/index.php?topic=68419.0

User avatar
Incito
Founder
Founder
Posts: 2081
Joined: June 5th, 2008, 3:20 pm
Favorite Game: Marvel vs. Capcom 2
Location: Metro City
Contact:

Re: Open in different versions from Mala?

Post by Incito » December 8th, 2016, 11:03 am

Start by adding what code you have using the "code" button. Like this

Code: Select all

 your code goes inside here 

User avatar
flcl64
Mame Addict
Mame Addict
Posts: 37
Joined: November 30th, 2015, 8:27 pm
Favorite Game: Donkey Kong

Re: Open in different versions from Mala?

Post by flcl64 » December 8th, 2016, 3:08 pm

Code: Select all

if "%2" == "C:\\other games\MAME Arcade\MAME Plus! XT\popeye" goto popeye
if "%2" == "C:\\other games\MAME Arcade\MAME Plus! XT\roms" goto mame

mame.exe %1
exit

:popeye
cd ..\popeye
closemul.exe mame.exe %2
exit

:mame
cd ..\roms
closemul.exe mamepuiXT_x86.exe %2
exit
This was after some fiddling around with different things, all games still open in the same emulator, but Popeye is in a different folder than the rest of the roms.

User avatar
flcl64
Mame Addict
Mame Addict
Posts: 37
Joined: November 30th, 2015, 8:27 pm
Favorite Game: Donkey Kong

Re: Open in different versions from Mala?

Post by flcl64 » December 9th, 2016, 7:11 am

I've got it now where I can control which emulator games start in with Popeye in it's own folder, but they still only open in one.

Code: Select all

if "%2" == "C:\\other games\MAME Arcade\MAME Plus! XT" goto mame
if "%2" == "C:\\other games\MAME Arcade\popeye" goto popeye

mame.exe %1
exit

:popeye
cd ..\\other games\MAME Arcade\popeye
closemul.exe mame.exe %2
exit

:mame
cd ..\\other games\MAME Arcade\MAME Plus! XT
closemul.exe mamepuiXT_x86.exe %2
exit
this is the line that decides which emulator all games use

Code: Select all

mame.exe %1
exit
I also moved a few things back one folder, but that doesn't seem to matter as the CMD will only work in the folder with the EXE in it.

User avatar
flcl64
Mame Addict
Mame Addict
Posts: 37
Joined: November 30th, 2015, 8:27 pm
Favorite Game: Donkey Kong

Re: Open in different versions from Mala?

Post by flcl64 » December 10th, 2016, 7:19 pm

I read through the post again, am I missing a batch file?

Post Reply