Board index MAME Help Enabling raw input?

Enabling raw input?

MAME Gurus come to your aide to help you. Please use the search before adding a topic. This will help cut down on having multiple topics with the same subject.
Post November 26th, 2016, 6:41 pm
flcl64 User avatar
Gamer Extreme
Gamer Extreme

Posts: 34

I was looking for ways to reduce any input lag online and was finding things about raw input, but I need help finding where on my computer I can enable it. Everything I find online about it is gobbledygook after, "It reads directly from the controller." There's just lines of code and tech-babble but nothing referring to the file or program needed.

Post November 26th, 2016, 10:25 pm
Incito User avatar
Founder
Founder

Posts: 2010
Location: Metro City

I have to say I have never been asked that. I will say (IMO) that these old games, and mameshould not require anything like this as the computing power alone is far above the original.
Input lag would be something you may need for CS Source (note the link about it here http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=3139067), or any other competitive FPS game.

As I think about it, keyboard encoders may allow raw input?
I also found this link https://msdn.microsoft.com/en-us/librar ... 43(v=vs.85).aspx
and this one
https://msdn.microsoft.com/en-us/librar ... 46(v=vs.85).aspx

I will say that if you want to enable raw input on your current usb gamepad, you are going to need to script using the example above. There is no "one works for all" situation here. This is in the realm of customizing your rig / arcade.

NOTE: I never claim to know everything though.

Post November 27th, 2016, 4:24 am
flcl64 User avatar
Gamer Extreme
Gamer Extreme

Posts: 34

That's all the stuff I was looking at, but I have no idea where any of the script goes.

Post November 29th, 2016, 1:31 pm
Incito User avatar
Founder
Founder

Posts: 2010
Location: Metro City

The raw input would be found in a config file for that specific application.
MAME has the MAME.ini file where your can enable, disable, and assign inputs to a controller. It's probably the only this you can do.
Luckly I have a video on this as some MAME versions do not have a MAME.ini file. If that is the case, you need to generate one. The video show this too.


Post December 1st, 2016, 5:12 am
flcl64 User avatar
Gamer Extreme
Gamer Extreme

Posts: 34

I've looked through the ini and didn't see anything about raw input, do you know the command line for it and which section it goes under?

Post December 1st, 2016, 3:38 pm
Incito User avatar
Founder
Founder

Posts: 2010
Location: Metro City

Watch the video it has all I know about it. Thanks

Post December 1st, 2016, 4:51 pm
flcl64 User avatar
Gamer Extreme
Gamer Extreme

Posts: 34

Thanks, man :thumbsup:


Return to MAME Help

Google+